Hvad er en politisk eksponeret person?

En politisk eksponeret person (PEP) er en person som har et offentligt embede eller har haft et offentligt embede inden for de seneste 12 måneder. Dette kan være en statsminister, ministre, embedsmænd, diplomater, medlemmer af parliamentet osv.

Hvad står PEP for?

En PEP er også en person, der er eller har været tæt på et politisk parti. Dette kan være en leder af et politisk parti, en partiforening eller et politisk komité. Du kan få det fulde svar på spørgsmålet Hvad er en politisk eksponeret person? hos Creditro.

Det er vigtigt at have kendskab til definitionen af en PEP, da reglerne for håndtering af PEPs er strengere end for almindelige kunder. Derfor er det vigtig at sætte sig godt ind i reglerne, inden man tager imod kunder, der er PEPs. En PEP omfattes også af personer, der er eller har været tæt på et kriminelt netværk. Dette kan være en leder af en kriminel organisation, en medlem af en kriminel familie eller en person, der er tæt på en kriminel organisation.

Det er meget vigtigt at have kendskab til PEPs, da det er dem, der ofte er involveret i korruption og andre kriminelle aktiviteter. Derfor kan det være en god idé at sætte sig godt ind i reglerne for håndtering af PEPs inden man tager imod dem som kunder. 

Hvem er en politisk eksponeret person?

En politisk eksponeret person (PEP) defineres som en person, der har et offentligt embede eller har haft et offentligt embede inden for de seneste 12 måneder. PEPs kan også være ledere af politiske partier, partiforeninger eller politiske komitéer. Endelig omfatter PEP-begrebet også personer, der er eller har været tæt på et kriminelt netværk.

PEPs er særligt udsatte for at blive involveret i korruption og andre kriminelle aktiviteter. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig godt ind i reglerne for håndtering af PEPs, inden man tager imod dem som kunder.